Boer Olivier
#01

Salers natuurrund, bijzonder (ge)wild

Dit unieke ras afkomstig uit de Auvergne leeft zich dagelijks uit op mijn natuurweide. Met hun imposante hoorns en hun krullende vacht stralen ze een innemende kracht uit. En dat vertaalt zich in een evenzeer intense en krachtige smaak. Dit is vlees voor de echte liefhebber. De culinaire top.

Salers runderen
Salers runderen
#02

Het Belgisch Witblauw, rasecht en puur genieten

Je ziet ze al van ver staan, onze bonkige krachtbeesten. Prachtig gespierd en toch ongelooflijk elegant. Ik ben elke dag voor hen in de weer zodat ze zonder stress kunnen opgroeien. Het is voor mij de garantie dat jullie op een gezonde manier van het lekkerste stukje vlees kunnen genieten.

Wit blauwe koe
Wit blauwe koe
#03

Kippen in beweging

Onze eieren komen rechtstreeks van het veld uit de mobiele kippenstal. De kippen leven volledig vrij en scharrelen naast het kippenvoer, allerlei insecten, kruiden en grassen bij elkaar. Dat is mijn geheim voor smaakvolle, natuurlijke en gezonde eitjes.

Eieren uit de mobiele kippenstal
Eieren uit de mobiele kippenstal
#04

(H)eerlijke pasta

Elk goed gerecht begint met kwalitatieve ingrediënten, daar is boer Olivier rotsvast van overtuigd. Daarom zijn we gestart met het maken van onze eigen artisanale gedroogde pasta, gemaakt met onze (h)eerlijke eitjes. Die pasta maken we zoals ze het ook in Italië doen: enkel met verse eieren en goeie tarwe- of speltbloem.

Pasta van boer Olivier
Pasta van boer Olivier
#05

Eindelijk terug Belgische bloem!

Samen met twee collega boeren ben ik een samenwerking Lokaal brood aangegaan met de Hogeschool Gent.

Deze populatie baktarwe werd in augustus geoogst. Samen met de tarwe van boer Peter en Marc werd ze gemalen door Molens Nova en kregen we een bloemmengsel genaamd Zuver.

Een kortere keten is hier niet mogelijk, van boer naar molenaar, (bakker) en tenslotte naar U.

Belgische bloem
Belgische bloem
#06

Heerlijke lokale producten in de 'Local Foodbox'

Wil je genieten van onze (h)eerlijke producten en deze van collega boeren/producenten? Check onze Webshop en stel zelf je 'Local Foodbox' samen. Afhankelijk van het aanbod, heb je de keuze uit Belgisch Witblauw of een Salers natuurrund, varkensvlees, extra verse eitjes, pasta, seizoensgebonden groenten, sauzen,... Deze box wordt eenmaal per maand aan huis geleverd in Antwerpen, Oost- en West-Vlaanderen.

Local Foodbox
Local Foodbox
#07

Bloemen plukken in de bloementuin van boer Olivier

Je kan iedere woensdag vanaf 29/03/23 van 14u tot 18u unieke, seizoensgebonden bloemen komen plukken op de boerderij.

Adres: Zijdelingstraat 16, 8600 Diksmuide ‘Hof ten Dreve’

Of je kan een boeket bestellen via onze webshop.

De bloementuin van boer Olivier
De bloementuin van boer Olivier
#08

Bezoek de boerderij

Een dag op de boerderij bij boer Olivier met je team, collega’s, club, klas of vrienden.

Bij boer Olivier kom je langs om het lekkerste eten te kopen, om samen het boerenleven te ontdekken en om te genieten in een uniek kader.

Rondleiding
Rondleiding
#09

Evenementen op de boerderij

Door het succes van de plukavonden afgelopen zomer gaan we dit jaar vanaf de paasvakantie verschillende evenementen organiseren op onze boerderij te Diksmuide.

De evenementen zijn zowel voor jong als oud. Klik hier en ontdek wat we allemaal in petto hebben!

Evenementen
Evenementen
#10

Pompoenen: een (h)eerlijk lokaal product

Vanaf september zijn ze er weer: de pompoenen!

Met de jaren zijn ze één van de populairste groenten van het najaar geworden. Wij stel met trots onze Orange Summer pompoenen van eigen kweek voor. Een soort die opvalt door de feloranje kleur én door de (h)eerlijke smaak.

Verse pompoenen
Verse pompoenen