Boer Olivier
#01

Salers natuurrund, bijzonder (ge)wild

Dit unieke ras afkomstig uit de Auvergne leeft zich dagelijks uit op mijn natuurweide. Met hun imposante hoorns en hun krullende vacht stralen ze een innemende kracht uit. En dat vertaalt zich in een evenzeer intense en krachtige smaak. Dit is vlees voor de echte liefhebber. De culinaire top.

Salers runderen
Salers runderen
#02

Het Belgisch Witblauw, rasecht en puur genieten

Je ziet ze al van ver staan, onze bonkige krachtbeesten. Prachtig gespierd en toch ongelooflijk elegant. Ik ben elke dag voor hen in de weer zodat ze zonder stress kunnen opgroeien. Het is voor mij de garantie dat jullie op een gezonde manier van het lekkerste stukje vlees kunnen genieten.

Wit blauwe koe
Wit blauwe koe
#03

De bloementuin van boer Olivier

Broer Matthieu, tuin- en landschapsarchitect, vond het tijd om wat meer kleur in de boerderij te brengen. Hij maakte een ontwerp voor een prachtige bloementuin die niet alleen functioneel is, maar ook mee zorgt voor de biodiversiteit op de boerderij. We kweken er verschillende soorten prachtige bloemen! Mama Sabine zorgt ervoor dat de tuin heel veel liefde en zorg krijgt waardoor de tuin er altijd stralend bij ligt en een warme gezelligheid uitstraalt. Wil je zelf je dagelijkse routine eventjes doorbreken en tot rust komen in de bloementuin, en bovendien zelf je boeket samenstellen? Boek dan snel je afspraak via e-mail of instagram. Weinig tijd of woon je veraf? Dan kan je ook gewoon je boeket bestellen en leveren we deze aan huis.

Neem een kijkje op de bloementuin van boer Olivier website, hier vind je alle info en kan je makkelijk een boeket bestellen.

Bestel je liever telefonisch? Bel gerust zus Félicie op. Zij helpt je graag verder. 0493 77 29 32

De bloementuin van boer Olivier
De bloementuin van boer Olivier
#04

Kippen in beweging

Onze eieren komen rechtstreeks van het veld uit de mobiele kippenstal. De kippen leven volledig vrij en scharrelen naast het kippenvoer, allerlei insecten, kruiden en grassen bij elkaar. Dat is mijn geheim voor smaakvolle, natuurlijke en gezonde eitjes.

Eieren uit de mobiele kippenstal
Eieren uit de mobiele kippenstal
#05

(H)eerlijke pasta

Elk goed gerecht begint met kwalitatieve ingrediënten, daar is boer Olivier rotsvast van overtuigd. Daarom zijn we gestart met het maken van onze eigen artisanale gedroogde pasta, gemaakt met onze (h)eerlijke eitjes. Die pasta maken we zoals ze het ook in Italië doen: enkel met verse eieren en goeie tarwe- of speltbloem.

Pasta van boer Olivier
Pasta van boer Olivier
#06

Eindelijk terug Belgische bloem!

Samen met twee collega boeren ben ik een samenwerking Lokaal brood aangegaan met de Hogeschool Gent.

Deze populatie baktarwe werd in augustus geoogst. Samen met de tarwe van boer Peter en Marc werd ze gemalen door Molens Nova en kregen we een bloemmengsel genaamd Zuver. Een tiental bakkers zijn ermee aan de slag gegaan om er een (h) eerlijk broodje mee te bakken.

Een kortere keten is hier niet mogelijk, van boer naar molenaar, (bakker) en tenslotte naar U.

Bestel je Zuver witte of volkoren bloem via Local Foodbox.

Belgische bloem
Belgische bloem
#07

Heerlijke lokale producten in de 'Local Foodbox'

Wil je genieten van onze (h)eerlijke producten en deze van collega boeren/producenten? Check onze Webshop en stel zelf je 'Local Foodbox' samen. Afhankelijk van het aanbod, heb je de keuze uit Belgisch Witblauw of een Salers natuurrund, varkensvlees, extra verse eitjes, pasta, seizoensgebonden groenten, sauzen,... Deze box wordt twee à drie wekelijks aan huis geleverd in Antwerpen, Oost- en West-Vlaanderen.

Local Foodbox
Local Foodbox
#08

Pompoenen: een (h)eerlijk lokaal product

Vanaf september zijn ze er weer: de pompoenen!

Met de jaren zijn ze één van de populairste groenten van het najaar geworden. Wij stel met trots onze Orange Summer pompoenen van eigen kweek voor. Een soort die opvalt door de feloranje kleur én door de (h)eerlijke smaak.

Bestel ze online via Local Foodbox.

Verse pompoenen
Verse pompoenen