Het Belgisch witblauw,
rasecht en puur genieten.

Je ziet ze al van ver staan, onze bonkige krachtbeesten. Prachtig gespierd en toch ongelooflijk elegant. Ik ben elke dag voor hen in de weer zodat ze zonder stress kunnen opgroeien. Het is voor mij de garantie dat jullie op een gezonde manier van het lekkerste stukje vlees kunnen genieten. Te verkrijgen via onze webshop.

Wb

Witblauwrunderen, mijn Belgische bodybuilders

Het Belgisch witblauwrund, ook nog gekend onder zijn Franstalige naam Bleu Blanc Belge, is het meest imposante runderras dat op mijn boerderij leeft. Ik vind het prachtig om ze te zien. Die indrukwekkende spieren, hun mooie witte gevlekte vacht met blauw of zwart. Oorspronkelijk vond je deze runderen vooral in midden- en hoog België, maar nu vind je ze letterlijk over de hele wereld. Het succesverhaal van de witblauw begon trouwens met het kruisen van shorthorn runderen met een lokaal Zuid-Belgisch ras.

Topkwaliteit van bij ons

Vroeger had dit ras een dubbel doel: melk- én vleesproductie, maar omdat het vlees van zo'n ongelooflijk goeie kwaliteit is, wordt dit ras zo goed als enkel nog hiervoor gekweekt. Een Belgisch witblauw dat met respect voor het dier wordt gekweekt, dat levert heerlijk mals en vooral mager vlees. En da's wat de meeste mensen graag hebben. Het vlees is mooi donkerroze en bevat zo goed als geen vet. Volgens sommigen is dit het gezondste rundsvlees dat er bestaat.

Meer ademruimte voor het leefmilieu

Trouwens, doordat deze runderen zo'n grote vleesopbrengst hebben, zorgen ze voor een veel lagere impact op het milieu, en dat past helemaal in ons verhaal. We nemen de tijd om onze runderen goed te verzorgen en in ideale omstandigheden te laten leven vooraleer ze naar onze erkende meester-beenhouwer gaan. We mogen terecht fier zijn op onze Belgische trots.

Afwisselen met Salers vlees is het Belgisch witblauw verkrijgbaar via onze webshop.

Hof ten Dreve Vleesbox Mg 9370