Salers natuurrund, bijzonder (ge)wild

Dit unieke ras afkomstig uit de Auvergne leeft zich dagelijks uit op mijn natuurweide. Met hun imposante hoorns en hun krullende vacht stralen ze een innemende kracht uit. En dat vertaalt zich in een evenzeer intense en krachtige smaak. Dit is vlees voor de echte liefhebber. De culinaire top. Te verkrijgen via onze webshop.

Salers natuurrund

Salers Natuurrund, puur uit de natuur


Als je op onze boerderij komt, vallen ze meteen op. Onze rode Salers natuurrunderen met hun prachtig lange, kromme hoorns. Het is een magnifiek ras uit het Franse Centraal Massief. Oorspronkelijk leefden ze in de bergen van de Auvergne maar nu vind je ze ook in onze Keiemse weides.

Grazen in weer en wind

Ze zijn ideaal om in de natuur te leven. Hun gekrulde haren zorgen ervoor dat de regen niet doordringt tot de huid waardoor ze veel rapper drogen. Zo kunnen ze beter tegen de barre weersomstandigheden zonder ziek te worden. Salers kunnen heel goed om met grassen en kruiden op magere gronden, vandaar dat ze vaak gehouden worden in natuurgebieden. Ik laat ze dan ook zoveel mogelijk op een natuurweide grazen. Ze krijgen trouwens alleen maar gras als voeder. Ze brengen hun kalveren op een natuurlijke manier op de wereld, wat steeds zeldzamer wordt bij andere vleesrassen.

Iedereen wild van de smaak

Doordat ze in deze, voor hen, ideale omstandigheden kunnen leven op de weides, is de smaak van het vlees heel intens. Het heeft bijna een wildsmaak, zo uniek is het. Dit is een delicatesse voor de echte culinaire liefhebber. Volgens de chauvinistische Fransen is dit vlees gewoonweg het beste van de wereld. Ik ga ze niet tegenspreken.

Afwisselen met Belgisch witblauw is het Salers vlees verkrijgbaar via onze webshop.

bestel nu
Salers 4 Salers 6 Salers 2