Recepten
Pasta tomaat courgette
Chef-kok Julie Verkouille kookt met de verse producten van boer Olivier.
IMG 363414052

Ingrediënten (4 pers.) :

  • 400 gram radiatori pasta van boer Olivier
  • Enkele tomaten
  • 500 gram think tomato saus
  • 2 à 3 courgettes (verschillende soorten: groen/geel/ronde/kleine) kan je ook vervangen door een andere seizoensgroente.
  • Handvol okkernoten
  • Keiemtaler

Pasta tomaat courgette

Werkwijze:

Plaats eerst en vooral de Keiemtaler enkele uren voordien in de diepvries zodat de kaas vast is om te raspen.

Snij de tomaten en courgettes in grove blokjes.

Zet een sauspan op het vuur en verwarm de Think Tomato saus.

Kook ondertussen de radiatori pasta al dente en giet af.

Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak de courgettes kort aan (ze moeten lekker knapperig blijven, niet te zacht laten worden!). Voeg hierna ook de tomaatjes toe en laat kort meestoven. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel op het einde nog een klein klontje boter toe om de smaken nog meer naar boven te laten komen.

Neem een klein pannetje, verhit wat olijfolie, en bak hierin de courgettebloemen kort aan. Kruid af met peper en zout. (Dit doe je helemaal op het einde, want de bloemen zijn redelijk fragiel.)

Meng de warme saus met de pasta en verdeel dit in een grote serveerschaal. Dresseer hierover de warme groenten en courgettebloemen. Kruimel een handvol okkernoten over deze pasta en werk af met geraspte Keiemtaler!

Buon appetito!

Stappenplan: