Marc en Bénédicte Verhofstede-Versele telen biologisch granen op hun biologische boerderij HUMUS in Zulte. De oogst wordt op het bedrijf getrieerd, opgeschoond, gepeld en al of niet gemalen om vervolgens te worden opgezakt in graan – en meelvorm. Het herhaaldelijk gebruiken van eigen bereide humusrijke boerderijcompost op het bedrijf heeft de bodemkwaliteit gevoelig verhoogd.
Het bedrijf van Marc en Bénédicte heet niet toevallig HUMUS. Hun basisfilosofie ?
Een levende bodem met veel humus is de sleutel tot een gezonde en vitale voeding, biodiversiteit en
bodemvruchtbaarheid voor de komende generaties. Het herhaaldelijk gebruiken van eigen bereide
humusrijke boerderijcompost op het bedrijf heeft de bodemkwaliteit gevoelig verhoogd. Die ervaring
brengt Marc naar buiten via persoonlijk advies, lezingen, rondleidingen en workshops.
Eeuwenlang wordt quinoa geteeld op de oude en droge hoogvlakten van Bolivië en Peru.
Nu wordt quinoa in Zulte op de biologische boerderij geteeld sinds 2015.
Quinoa bevat een hoger eiwitgehalte dan granen ,heeft een goede verhouding van alle aminozuren,
heeft een hoog vezelgehalte, levert mineralen en vitaminen aan en is glutenvrij.
Gierst is een glutenvrij graansoort met hoge voedingswaarde. Het is rijk aan Ijzer en Koper, evenals
aan Magnesium, Mangaan, Fosfor, vit. B1 en B6. Gierst is eveneens bron van Zink, vezels en eiwitten.
Net zoals alle peulvruchten zijn linzen rijk aan vezels en eiwitten.
Alle gezonde voeding begint bij een gezonde bodem met veel humus. Zo wordt ons voedsel terug een levensmiddel.
Deze producten zijn enkel verkrijgbaar via onze webshop.
bestel nu